Lanzarote-et spennende reisemål i Spania

Andeskjell

Strandliv

Et spennende reisemål i Spania

Lanzarote er en av Kanariøyene, men er allikevel litt annerledes enn resten.

Den Kanariøya som ligger lengst mot øst, er kanskje den som har mest spennende landskap og natur. Lanzarote er nummer 3 på listen over nordmenns mest populære Kanariøyer, men er vel den av øyene som har mest å by på utfluktsmessig, hvis man er interessert i kunst og natur.  César Manrique heter mannen som har bygd de fleste skulpturene som kan skimtes i de mange rundkjøringene på Lanzarote. Han blir av mange regnet som den viktigste personen fra Lanzarote, og hjemmet hans i Tahíche, er i dag omgjort til et museum. Han var også byplanlegger da de fleste turistområdene ble bygget på slutten av søtti-tallet, og kan vel sies å være ansvarlig for begyggelsen på Lanzarote. Den blir kjennetegnet med at veldig få hus er høyere enn palmene, noe som igjen fører til at byene glir sammen med resten av landskapet.

De fleste turistene som besøker Lanzarote bor i en av turistområdene ved havet. De mest kjente er Puerto del Carmen, Playa Blanca, Costa Teguise og Puerto Calero. Disse feriebyene tar i mot nærmere 50.000 nordmenn hvert år, og det gode klimaet og den spektakulære naturen, gjør at mange velger og komme tilbake år etter år. Disse byene kan tilby masse aktiviteter som vannsport, havfiske, sykling og andre sportsaktiviteter som windsurfing. Puerto del Carmen er kanskje den mest besøkte, men om du reiser med barn bør Playa Blanca helt klart vurderes. Her finner du langrunne strender som egner seg veldig godt for små barn.

Men noe av det som skiller Lanzarote ut fra både Gran Canaria og Tenerife, finner du ikke ved stranden. Litt innover på øya finnes det mange utrolige utfluktsmål som foreksempel den lille landsbyen Yaiza. Denne lille byen har mange ganger blitt nevnt som den vakreste byen i hele Spania, og inneholder små koselige kanariske hustander, blandet med palmer, blomster og Geria, Yaizas egen vin. Tahíche som er nevnt over her har også mye mer å friste med enn bare huset til César Manrique. Her kan du også oppleve det genuine kanariske på en stol ved fortauskanten.

El Golfo ligger sør på øya og har en fantastisk grønn lagune. Alger som lever her, skaper den flotte grønne fargen du kan se i vannet. Det er ikke lov å bade, men å fylle opp fotografiapperatet skulle ikke være noe problem. Sist men ikke minst bør nasjonalparken Timanfaya nevnes. Lanzarote er en vulkanøy, å det vet jo de fleste. Men at den er aktiv er ikke alle klar over. I Timanfaya kan man oppleve varmen fra vulkanene, og bare 10 meter under bakken kan det bli opptil 600 grader varmt. En restaurant i fjellene her lager mat bare ved hjelp av denne varmen, og du får her servert vulkanstekt mat! Dette er bare litt av det du kan gjøre på denne flotte ferieøya. God tur til Lanzarote.

Om forfatteren

Forfatteren lager en reiseguide om Lanzarote hvor du kan lese mer om denne Kanariøya.

Artikkel Nettverk:
WebArtikler.com

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.