Hvalhaien kommer til Koh Bon Thailand

Det er noe helt spesielt å være i vannet og oppleve at verdens største fisk, hvalhaien, kommer mot deg i sakte fart. Sammen med denne spennende fisken følger det et helt følge av mindre fisker som drar nytte av å holde seg inne med hvalhaien. På tross av at navnet inneholder ordet hai er det helt unødvendig å bli redd når den dukker opp, for den er kun storspiser av plankton. Men det lønner seg å holde litt avstand fra den da man kan være uheldig å komme for nære slik at den skader deg med den store halefinnen eller en annen kroppsdel uten at den mener det.

«Dharavandhoo Thila - Whale Shark» av Shiyam ElkCloner - Eget verk. Lisensiert under Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 via Wikimedia Commons -

«Dharavandhoo Thila – Whale Shark» av Shiyam ElkCloner – Eget verk. Lisensiert under Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 via Wikimedia Commons –

Hvalhaien er som mange andre av de store haiartene truet av menneskelig aktivitet, heldigvis får flere og flere opp øynene for hvilke fantastiske dyr dete er-og at dyrene også kan ha en verdi i sitt rette element.

Klippet under er dessverre ikke mer enn 56 sekunder langt og det er heller ikke det beste klippet i verden av hvalhaien. Det gir dog et inntrykk av hvor stor denne fisken egentlig er. Koh Bon som ligger like nord for Similan-øyene er kjent for sine mange djevelrokker, like før denne hvalhaien dukket opp hadde derfor dykkerne fått følge av djevelrokker i hele 40 minutter av dykket.
For mer artikler om dykking og andre tips om Thailand besøk nettsiden ThailandTur.no

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.