Husk reiseforsikringen før ulykken er ute

key west Key West Foto: "Key West FL beach01" by Ebyabe - Wikimedia Commons

Mange tenker at forsikring og reiseforsikring ikke er nødvendig for korte reiser og ferier. Kanskje har man aldri trengt å bruke forsikring, og tenker at det bare er penger ut av vinduet. Men det kan fort bli fryktelig dyrt når ulykken først er ute, og man står uten forsikring.

Man vil helst ikke tenke seg at noe galt skal skje når man først er på drømmeturen sin. Og heldigvis gjør det også sjeldent det! Dessverre hender det at man for eksempel blir frastjålet penger og verdisaker, mister bagasjen sin eller kommer ut for en ulykke. Dersom dette skjer uten reiseforsikring, så står man med skjegget i postkassa. I aller beste tilfelle er det kun verdier eller eiendeler gått tapt som kan erstattes, men i verste tilfelle vil man kunne risikere å sitte igjen med en sykehusregning på flere hundre tusen kroner og en ødelagt ferie.

Forsikring kan være gratis!

Det er en allmenn misoppfatning at forsikring og reiseforsikring er for dyrt, og at det ikke er verdt pengene. Og det kan hende at noen forsikringer er dyrere enn det de behøver å være. Men man kan faktisk få reiseforsikring helt gratis! Her er trikset for å få gratis forsikring: Dersom man bestiller med kredittkort, vil de aller fleste selskapene tilby gratis reiseforsikring når man betaler mer enn 50% av turen sin med kredittkortet. Denne forsikringen gjelder i alt fra 15 til 45 dager, og den er selvfølgelig kun gratis om du betaler til kredittkortet før rentene begynner å løpe. Les derfor alle betingelser og vilkår nøye før du kjøper din neste ferie med kredittkort, og vær sikker på at du kan betale for turen uten at det påløper ekstra kostnader. Slik kan du reise helt ubekymret på din neste ferie, uten å betale en krone ekstra for reiseforsikring.

Hva må man gjøre om man blir ranet på ferie?

Om man skulle være så uheldig å bli frastjålet verdier på ferien, er det viktigste å anmelde saken til politiet øyeblikkelig etter at det er skjedd. Denne anmeldelsen trenger forsikringsselskapet ditt som en bekreftelse på at det har skjedd noe kriminelt med deg. Deretter tar du øyeblikkelig kontakt med forsikringsselskapet ditt og forteller hva som har hendt. Det kan være lurt å lagre alle viktige telefonnummer på telefonen din før du drar, og samtidig ha alle telefonnummer skrevet ned på et ark i tilfelle du skulle bli frastjålet mobiltelefonen. Forsikringsselskapet hjelper deg herifra. Blant annet kan de bistå med nødkontanter, transporthjelp, informasjon om ambassade eller konsulat for nødpass og mye mer – alt avhengig av situasjonen du befinner deg i.

Hva gjør man om man blir syk på ferie?

Har du reiseforsikring skal du ikke bekymre deg for å bli syk på ferien din. Det er selvfølgelig både kjedelig og ubehagelig å få ferien ødelagt eller avbrutt av sykdom, men det er alltid bedre å bli helt frisk slik at man kan få mange nye reiser senere. De fleste forsikringsselskap flyr deg hjem til Norge om du trenger medisinsk hjelp og overvåkning, som for eksempel under alvorlige ulykker eller sykdom. Dersom du skulle bli sengeliggende, eller bekymret for at noe er galt, dekker reiseforsikringen både legebesøk og kostnad til medisiner. Husk bare å ta vare på alle kvitteringer, legejournaler og lignende, og ta kontakt med forsikringsselskapet med en gang – ikke vent til du kommer hjem igjen. Husk at du også kan ha krav på nye feriedager fra arbeidsgiver dersom du blir syk på ferien din.

5 Tips for en trygg ferie

Det aller beste er om ferien forløper akkurat slik en ferie skal – rolig og avslappende uten uhell eller ulykker. Her er noen råd som kan hjelpe deg til å få drømmeferien og forhåpentligvis ikke trenge å bekymre deg for reiseforsikringen:

1. Bruk alltid bilbelte, selv om ikke lokalbefolkningen gjør det. Unngå å kjøre scooter eller motorsykkel.
2. Spis bare mat fra steder som ser hygieniske og rene ut. Er det mange lokale som spiser her, er det et godt tegn. Prøv den lokale maten så er du sikker på at den blir godt tilberedt.
3. Unngå å drikke vann fra springen, og pass på at mat du spiser ikke inneholder springvann. Reiser du med barn er det lurt å la de pusse tennene i flaskevann.
4. Ha alltid et øye med bagasjen din, uansett hvor du er. I folksomme områder kan det være enkelt for en vesketyv å stikke av i mengden.
5. Unngå å gå med pass, alle bankkortene dine og for mye penger på deg. Legg igjen pass og noen kort i hotellsafen, og ha alltid med deg mer enn et bankkort på reisen i tilfelle uhellet er ute.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.