Fotballtur til Barcelona

Fotballtur til Barcelona
FC Barcelona har ett av de mest kjente og beste fotballagene i verden, og for mange er FC Barcelona hovedårsaken til at de besøker byen. Klubben har, takket være sin suksesss, blitt den nest rikeste fotballklubben i verden, og har flere favoritter som Lionel Messi, Andrés Iniesta og Xavi.
Du kan se Camp Nou – stadion – når du måtte ønske, lett tilgjengelig fra bysentrum enten du bor i gamlebyen mot stranden eller oppover i byen mot Gracia, Sants eller Plaza Espana.

Guideded turer er tilgjengelige året rundt, men den beste opplevelsen får du som tilskuer til en kamp!

Selv dersom du normalt ikke er en stor fotballfan, er atmosfæren både på stadion og i byen etter en kamp en unik opplevelse. Dersom du virkelig vil ha en opplevelse utenom det vanlige, bør du få med deg når de spiller mot erkerivalene Real Madrid. Dette oppgjøret kalles bare for «El Clásico» og det skaper liv over hele byen.

Camp Nou
Camp Nou er den største stadion i Europa, og nest størst i verden. Nå har stadion plass til nesten 100 000 tilskuere, men vil etter planlagt oppussing i 2017 ha plass til rundt 5000 flere tilskuere.

Hvordan virker billettsystemet?
Billettsystemet, spesielt for en turist som ikke snakker spansk eller catalan, kan virke forvirrende. Setene på Camp Nou er alle ”solgt” på forhåd til årskortholdere. I praksis er det derfor ikke ledige seter! Selvfølgelig betyr ikke dette at du ikke kan få med deg kampen!

Som i Norge, er det ikke alle årskortholdere kan gå på kampene – i hvert fall ikke hver kamp — så det er laget et system hvor du som årskortholder kan frigi ditt sete mot 50% av billettprisen. På denne måten er det derfor fortsatt ledige seter til salgs for ”alle andre”, som ikke har årskort.

Hvor kan du kjøpe billetter til FC Barcelona?
Du kan kjøpe billetter i Barcelona over skranke flere steder. Dette er en mulighet, men det kan være vanskelig å planlegge. Mange drar bare ned for et par dager, eller en langhelg, og når du kommer til skranken kan du risikerer at billettene er utsolgt, alle de gode setene er borte eller at dere blir plassert spredt rundt på stadion.

For å være sikker på at du faktisk får billetter til kampen, anbefaler vi at du kjøper dem online.

Når du kjøper billetter til FC Barcelona online anbefaler vi at du bruker enten den offisielle nettsiden, eller at du bruker en leverandør som har lang erfaring og gode omtaler i markedet. Sider som Fotballbillett.com lar deg sammenligne flere leverandører, og priser, enten du leter etter kun billetter eller pakkepriser på hotell, billetter, transport med mer. Fordelene er at du har full oversikt, og en norsk etablert ”billettmegler” som kvalitetssikrer leverandørene.

Barcelona Foto:Sergi LArripa/wikimediacommons

Barcelona Foto:Sergi LArripa/wikimediacommons

De fleste som drar på fotballtur til Barcelona vil uansett trenge hotell, transport og billetter, og da kan det være greit å kjøpe alt dette samlet.

Når du først er i Barcelona, bør du også få med deg selve byen. Det er spanias nest største by, og hovedstaden i Catalonia. Selv om dette er i Spania, politisk sett, er både kultur og tradisjoner langt forksjellig fra det mange nordmenn er vant med fra charterferier til solkysten.

Hva med å ta en tur opp Montjuic og Carmel, eller besøke Sagrada Família-katedralen og Plaza Espana. Dersom du blir ”lei av storbyen”, eller bare vil si noe litt annerledes, kan vi også anbefale å ta en togtur sørover til Sitges, Castelldelfels eller Montserrat.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Leave a comment

Your email address will not be published.


*