Ferie med barn

key west Key West Foto: "Key West FL beach01" by Ebyabe - Wikimedia Commons

Nordmennene er, sammen med tyskerne, det folkeslaget som reiser mest på ferie. Men mange kvir seg litt ekstra når de skal reise på tur med barna. Det er ikke til å stikke under en stol at det fort kan bli stressende å måtte holde styr på barn når man er ute og reiser, men det behøver det absolutt ikke å være. Med litt planlegging, og ved å tenke gjennom hva som kan dukke opp av problemer, kan en langt på vei sikre seg en god feireopplevelse med hele familien. Her skal vi komme med noen tips vi håper kan hjelpe deg som skal på ferie med barn.

Hvor skal man dra?
Første steget er selvsagt å bestemme hvor man skal dra, og generelt sett er det bedre jo tidligere ute man er. Involver barna i diskusjonen om hvor neste familietur skal gå. Bare det å planlegge hvor en skal dra og hva en skal gjøre, kan fort bli en fin familieaktivitet.

Tenk gjennom hva dere ønsker å gjøre, hva dere liker, hvilke aktiviteter som er tilgjengelige, og om dere ønsker å ha mer faste rammer rundt turen, eller om en mer spontan ferie er ønskelig. Reisetid, spesielt med mindre barn, er også en viktig ting å ta med i diskusjonen.

Bruker man litt tid på å tenke gjennom hva man ønsker å få ut av ferien og gjør litt grunnleggende undersøkelser, finner man fort fram til et egnet sted.

Advarer mot eksotiske reisemål
Det kan være verdt å notere seg at en del leger anbefaler at man er forsiktig med å dra til de mest eksotiske stedene, og å dra for langt vekk om man har barn under 4 år. En ny bakterieflora kan lettere påvirke småbarn som ikke har et like robust immunforsvar som voksne, og enkelte plasser vil heller ikke ha et like godt utviklet helsevesen som det man finner i Norge om noe skulle skje. Noen sykdommer, som blant annet malaria, vil også kunne være vanskeligere å diagnostisere hos mindre barn, da symptomene vil være ulike dem man finner hos eldre og lett kan bli forvekslet med normale småbarnsplager.

Reisen
Reisen til og fra en feriedestinasjon er nok uten tvil den delen som skaper mest bekymring for dem som har med seg barn på tur. Så her kommer vi med et par tips som kan hjelpe dere å beholde roen:

– Ta med barnas favorittleker. Å holde barna opptatt med en aktivitet, gjør fort en lang fly- eller biltur litt enklere. DVD-spiller for filmer og elektroniske spill er også sikre vinnere å ha med.
– Bøker. I en travel hverdag kan det fort bli vanskelig å finne tid til å lese for barna, så hvorfor ikke bruke reisetiden til å lese en god bok sammen?
– Om dere kjører bil, ta hyppige pauser og la barna få utløp for oppsamlet energi.
– Sørg for å ha alle dokumenter i orden. Unngå problemer i sikkerhetskontroller og ved grenseoverganger ved å sjekke viktige papirer før reisen.

Nyt ferien
Når man har brukt tid på å planlegge ferien og en har kommet seg vel gjennom reisen, er det viktig at en tar seg tid til det viktigste av alt, nemlig det å nyte ferien skikkelig. Ferie er en tid for avkobling fra en travel hverdag og en tid for å knytte tettere bånd med de nære rundt seg. Så la jobb være jobb, la problemene ligge igjen hjemme og bare kos dere så mye dere kan.

Les mer: Se flere tips når du reiser med barn her.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Leave a comment

Your email address will not be published.


*