Dra på loffen i Thailand

Thailand er ikke lenger eksotisk og «det fjerne østen» for oss nordmenn. Thailand er faktisk blitt en av våre mest populære feriedestinasjoner. Vel er Thailand et kjempeflott land å feriere i, men langt de fleste har glemt at landet har mer å by på enn en «vanlig chartertur». Thailand er mer eller mindre kommet inn under fellesbetegnelsen syden for nordmenn og med det er det badeferie, hoteller og barer som står i sentrum. Hvorfor ikke gjøre noe som er litt annerledes i et land med så store kontraster? Bryt ut av chartermodusen og opplev landet på egen hånd, ikke kun de mest besøkte turistplassene, men hele landet, fra nord til sør, fra øst til vest.

«En thai går aldri å legger seg på tom mage». Jeg har vært i mange land. I mange land er det en god del fattige som legger seg med skrikende sult. I thailand tor jeg enda jeg har til gode å oppleve at noen går rundt å sulter, enten man er innbygger eller turist. Hvorfor ikke ta på loffeskoene, ryggsekken og budsjettlommeboka og gå på loffen i Thailand? Bli kjent med folk. Overnatt hjemme hos de du treffer eller få tildelt en plass i gjesterommet eller på gjestematten. Benytt offentlig transport. Ta dagen som den kommer og dra dit du vil. Sett av noen uker og dra på kryss og tvers i Thailand. Opplev landet slik de aller færreste av de som besøker thailand får oppleve det. Ta deg gjerne tid til å lese litt om landet før du drar, slik at du blir litt bedre kjent med hvordan ting fungerer. Vær også oppmerksom på at befolkningstettheten er en del høyere enn i norge, så de fleste plassene kan oppleves som ganske kaotiske. Men, behold roen, kjøp deg en brus eller en iskrem og sett deg ned en stund hvis du blir overveldet.

Man trenger selvsagt ikke kun loffe rundt i flere uker. Legg gjerne inn avstikkere med overdådig luksus, gourmetrestaurant, massasje og god drikke underveis, men ikke stagner der. Etter et par dager drar du på deg lofferskoene igjen og fortsetter din tur rundt omkring i Thailand, på loffen. Mitt tips er å i størst mulig grad unngå turistplasser. Selv om det kanskje kan være behagelig å enkelt kunne gjøre seg forstått på engelsk, og kanskje til og med treffe en 10-30 nordmenn, eller naboen, vil man ikke oppleve så mye av Thailand ved å ligge på en strandstol om dagene, for deretter fortsette kvelden med en engelsk restaurant og en norsk bar.

Hvis jeg skal tipse deg om reiserute ville jeg startet turen helt nord i Thailand. Ta et fly fra Bangkok opp til chiang rai og gå på loffen der oppe noen dager. Ikke haik i Thailand, men blir du kjent med noen underveis som virker trivelige og tilbyr deg skyss kan du alltids slenge deg med et stykke, så lenge det er på dagtid. Det har forekommet episoder i thailand som ikke er så hyggelige, så ta vare på sikkerheten din selv om du er en «loffer». Fortsett deretter sørover og østover inn i området hvor man kaller Isaan. Dette er det «fattige» området i Thailand. Her vil du komme til å treffe mange bønder og fattige, men utrolig trivelige og hjertevarme mennesker. Legg deretter turen sørover og unn deg selv en natt eller to på hotell på koh cang. Koh chang er en flott øy, men her råder nok turismen, så uansett hvor mye loffer du er må du nok regne med å betale turistpriser for det du skal ha. Jeg vil anbefale en flott plass på østsiden av øya, som kalles for Bang Bao Bay.
Derfra kan du jo legge turen innom Bangkok. Man kommer liksom ikke utenom denne storbyen i Thailand. Men, fortsett videre sørover etterpå. Du kan kanskje ta turen ut på koh samui når du passerer, men dette er Thailands gran canaria, så jeg ville nok kanskje bare hoppet over avstikkeren. thailand er ganske smalt på turen sørover, men reis litt frem og tilbake der, så vil du oppleve mye.
Nå begynner nok turen å nærme seg slutten, så da er det kanskje på tide å bli litt charterturist igjen. Noen dager på et flott hotell på Phuket kans være en flott avslutning på en annerledes ferie i Thailand. Gjør noe annerledes du også. dra på loffen i thailand.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

1 Comment on Dra på loffen i Thailand

  1. Ja det er mange nordmenn som reiser til Thailand og nyter ferien der. Og flere blir det vel kanskje neste år når «Kjos Airlines» starter opp med langdistanse rutene sine 🙂

Leave a comment

Your email address will not be published.


*