Dra på fjelltur på Gran Canaria

Dra på fjelltur på Gran Canaria

ferie

Hvert år reiser flere hundre tusen personer fra Norge til Gran Canaria på ferie, og mange går desverre glipp av noe av det beste øya har å by på. Størsteparten av turistene som ankommer øya, reiser fra flyplassen ned til hotellet sitt på sørsiden, og oppholder seg i området der i en uke eller to.

Men hvis du vil oppleve litt mer enn bare hotellbassenget og stranda, så anbefales en tur oppover i fjellene. For å få best utbytte av en slik tur, kan du enten melde deg på en organisert vandretur, eller leie en bil for en eller flere dager. Skal du bli med på en organisert utflukt, kan du kontakte Rocky Adventure som er et firma spesialisert på vandreturer i fjellet og eventreiser for bedrifter. Da hentes du utenfor hotellet ditt og dere kjøres opp i fjellet med buss, hvor det er lagt opp til vandringer med forskjellige lengder og vanskelighetsgrader. Det er meningen at det skal finnes en tur som passer for alle, nesten uansett kondisjon. Det eneste man må ta med seg er noen gode sko og matpakke med drikke.

Hvis du heller vil oppleve fjellene på egenhånd, er leiebil en ypperlig måte å komme seg oppover på. Her kommer et forslag til en rute, som passer bra for alle, men som selvfølgelig kan justeres litt underveis.

Hvis du bor på sørsiden av øya kjører du nordover mot flyplassen, og like etter at du passerer Vecindario hvor det store shoppinsenteret Atlantico ligger, tar du av mot Agüimes. Fra motorveien er du oppe i Agüimes etter ca 15 minutter, og her passer det bra med et kaffestopp, hvis du vil kombinere fjellturen med et besøk i en liten og hyggelig kanarisk by. Derfra fortsetter du videre opp mot Santa Lucia på veien GC 550.

Vel framme i Santa Lucia går det også ann å ta en pause, det tar en drøy halvtime fra Agüimes til Santa Lucia, så kanskje er tiden nå inne for lunch på en av de små restaurantene som ligger langs veien. Herfra fortsetter du videre oppover fjellsiden, mot landsbyen San Bartolomé de Tirajana. Her ligger også Hotellet Las Tirajanas hvis det frister med en overnatting i naturskjønne omgivelser. Glemte du å spise lunch i Santa Lucia, er sikkert tiden inne for å innta litt mat på en av de lokale barene i San Bartolomé.

Roque Nublo Foto: Gran-Canaria-Ferie.blogspot.com

Videre oppover går kjøreturen mot Roque Nublo, en kjempestor stein eller egentlig en klippe som er over 80 meter høy. Det finnes en liten parkeringsplass nedenfor klippen, og herfra kan man vandre opp til selve Roque Nublo. Denne vandreturen tar omtrent en halvtimes tur hver vei, pluss den tiden man tilbringer oppe på toppen. Herfra kan man ta noen spektakulære bilder og hvis det klart vær, ser man helt over til naboøya Tenerife. Nede på parkeringen finnes det en liten kiosk, hvor man kan kjøpe litt vann, frukt og kanskje litt lokal honningrom?

Veien videre avhenger litt av hvor lang tid man har. Enten nedover samme vei, ned til hotellet, eller videre nordover mot Las Palmas og ned den veien, hvis man vil gjøre turen til en heldagsutflukt. God tur!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.