6 tips til hvordan du sikrer ditt hus før du dra på ferie

Du går på ferie for å komme vekk fra dine bekymringer og slappe av, men når du forlater hjemmet uovervåket i flere uker om gangen, er det vanskelig å være bekymringsfri. Ifølge politiet øker antall på innbruddstyverier ca. 10 prosent i juni, juli og august, og en studie viste at kriminalitet øker i byer rundt om i verden når sommermånedene var varmere enn gjennomsnittet. Mange sikrer huset dårlig. Heldigvis, det finnes mange effektive sikkerhetstiltak du kan ta før du går på ferie for å sikre ditt hus.

1.Sett opp et trådløst kameraovervåkning inne i stua
Noen av de mest sofistikerte trådløse overvåkningsutstyr koster mindre enn en overnatting i en hotell når du skal ha ferien. WiFi-IP skjulte kameraer sender direkte video rett til smarttelefonen din, når som helst og hvor som helst. De fleste IP-kameraer har opptaksmulighet ved bevegelse, noe som gjør mulig å se på opptak i ettertid. Som vanlig lagrer kamera innspilling til et eksternt minnekort. De fleste sender push-varsler til smarttelefonen din, og epost med bilder, når en kommer inn i rom. Du blir umiddelbart varslet på iOS- eller Android-enhet, så du kan ta kontakt med en av dine naboer om de kan sjekke huset ditt.

2.Sett opp en ringeklokke med WiFi kamera ved inngangen
Ringeklokke med WiFi-IP kamera ved inngangsdøren gir fantastiske sikkerhetsfunksjoner. Du får vite hvem som ringer/ringte på døren. De fleste er utstyrt med bevegelsessensor slik at kameraet sender en push-varsel til smarttelefon, når noen nærmer seg inngangsdøren. Dette er fantastisk løsning For å dokumentere alt som skjer ved inngangsdøren. Tyver prøver å åpne dører med alle mulige trikser. Mange av dem forblir uten suksess, hvis inngangsdør har høy kvalitet lås. I alle fall registrer kameraet alt.

3.Bruk automatisk belysning via timer
Et mørkt hus om natten i en stund er et sikkert tegn på at huseieren er på ferie. Takket være automatiske belysning kan du få det til å virke som om du er hjemme. Heldigvis finnes det et stort utvalg av timer på markedet som kan puttes rett inn i en stikkontakt, og slår lysene og annen elektronikk av og på. De fleste tenker bare på å bruke timer på lamper, men den kan kobles til TV eller radioer. Dette er en god idé for å skape støy og de flimrende lysene som kommer fra TV om kvelden. Du kan stille inn klokkeslett, når lamper eller andre enheter slås på. Dette er som vanlig på kveldstid, når det blir mørkt. Pass på å få en timer som fungerer med tilfeldige intervaller. Du vil ikke ha lys som slår på klokka 19.00 og slå av klokken 22 hver kveld. Hvis noen ser på nabolaget, vil de legge merke til det. Noen modeller kan styres trådløs via smarttelefon, slik at du kan slå bestemte enheter på og av.

4.Gi beskjed til en nabo eller venn
Du kan informere en nabo eller en venn om at du vil være borte i en stund, slik at de kan holde øye med huset. Eventuell kan du gi dem en nøkkel, slik at de kan gå inn i huset i tilfelle. De kan bl.a. gjøre disse:
– Flytte bil rundt
– Klippe gresset i hagen og gi vann til planter
– Hente post fra postkassen

5.Hold det hemmelig fra sosiale medier
Ikke legg inn reiseplanen eller bilder mens du er på ferien, da dette vil tyde på at du har et tomt hus hjemme. Hvis du liker å legge dine feriebilder på facebook eller på andre sosiale medier, vent til du er tilbake fra ferien.

6.Ikke la reservenøkkel være ute
Hvis du har en reservenøkkel skjult i et sted ute, når er det tid til å fjerne den. En erfaren tyv vet alle de vanlige skjulestedene bedre enn du gjør.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Leave a comment

Your email address will not be published.


*